Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Ντόνατς σπιτικά

Ντόνατς σπιτικά

Περιγραφή

Νόστιμα και αφράτα ντόνατς που λιώνουν στο στόμα.

Συστατικά

  • 650 αλεύρι
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 250 γρ. γάλα
  • 60 γρ. μαργαρίνη
  • 1 βανίλια
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 100 γρ. νερό
  1. Σε ένα μπωλ βάζω το νερό, 1 κουταλιά ζάχαρη, 2 κ.σ. αλεύρι και τη μαγιά και αφήνουμε 10 λεπτά.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το γάλα με τη μαργαρίνη.
  3. Χτυπάω τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη και τη βανίλια και ρίχνω μέσα σε αυτό το μίγμα το γάλα και τη μαργαρίνη. Προσθέτω και το μίγμα με τη μαγιά και προσθέτω λίγο λίγο το αλεύρι και δουλεύω με το χέρι.
  4. Σκεπάζω με πετσέτα και αφήνω σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει.
  5. Πατάω με το χέρι να ξεφουσκώσει και ανοίγω με τον πλάστη σε χοντρό φύλλο, περίπου 1.5 εκατοστό. Κόβω με μία κούπα πατώντας πάνω στο φύλλο να δημιουργηθούν κύκλοι και αν θέλουμε με ένα καπάκι φτιάχνουμε τρύπα στη μέση κάθε κύκλου.
  6. Σε καυτό λάδι τηγανίζουμε τα ντόνατς γυρίζοντάς τα και από τις δύο πλευρές να πάρουν ωραίο ρόδινο χρώμα και μόλις βγουν βουτάμε σε ζάχαρη.

 

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Συνταγή της Ντίνας Νικολάου. Αν θέλουμε μπορούμε να τα γεμίσουμε με πραλίνα φουντουκιού ή να βουτήξουμε τη μισή μεριά τους σε λιωμένη κουβερτούρα.

Σας προτείνουμε