Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Written on Sunday, 13 April 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Written on Tuesday, 18 March 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Written on Thursday, 06 February 2014 19:46
Written by 

Ψωμάκια κανέλας

Ψωμάκια κανέλας

Περιγραφή

Είναι τόσο αφράτα και μοσχομυριστά αυτά τα ψωμάκια που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους. Δοκιμάστε τα!

Συστατικά

  • 550 γρ. για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 200 ml γάλα χλιαρό
  • 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για τη γέμιση
  • 250γρ μαύρη ζάχαρη
  • 100 γρ βούτυρο
  • 1 κ.σ. κανέλα
  1. Βάζουμε τα υγρά υλικά σε μία λεκάνη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα , τελειώνοντας με το αλεύρι και ζυμώνουμε για 10 λεπτά μέχρι να έχουμε μια λεία, αφράτη ζύμη που να μην κολλάει.
  2. Τη βάζουμε σε αλευρωμένο ή λαδωμένο μπωλ και αφήνουμε να διπλασιαστεί για μιάμιση ώρα. Εν τω μεταξύ ενώνουμε τα υλικά της γέμισης ανακατεύοντας.
  3. Ανοίγουμε τη ζύμη σε μακρόστενο φύλλο, αλείφουμε την επιφάνεια με τη γέμιση , αφήνοντας κενό 2 εκ. γύρω γύρω. Την τυλίγουμε σε ρολό. Κόβουμε φέτες πάχους 3 εκ.
  4. Σε λαμαρίνα με λαδόκολλα τοποθετούμε τα ψωμάκια με κενό ανάμεσά τους και τα σκεπάζουμε με πετσέτα, αφήνοντάς τα να ξαναφουσκώσουν για μισή ώρα.
  5. Τα αλείφουμε με λίγο γάλα και αυγό ή σκέτο γάλα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Σας προτείνουμε