Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Κρουασάν βουτύρου

Κρουασάν βουτύρου

Περιγραφή

Σπιτικά κρουασάν βουτύρου...θέλουν λίγο κόπο, αλλά αξίζει να τα φτιάξουμε!

Συστατικά

500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γρ γάλα χλιαρό 25 γρ φρέσκια μαγιά (1 κυβάκι)ή ένα φακελάκι ξερή 70 γρ ζάχαρη 1,5 κουταλάκι αλάτι 250 γρ βούτυρο 1 κρόκος αυγού και 1 κουταλιά γάλα για άλειμμα
Σε μία μπασίνα βάζουμε το αλέυρι, τη ζάχαρη ,το αλεύρι και ανακατεύουμε. Κανόυμε μια τρύπα στη μέση. Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και το ρίχνουμε μέσα στην τρύπα. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματίσουμε μια μπάλα. Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και βάζουμε στο φούρνο τον οποίο έχουμε ζεστάνει στους 50 βαθμούς.(και τον έχουμε σβήσει). Αφήνουμε μία ώρα να φουσκώσει. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με πλάστη τη ζύμη σε σχήμα παραλληλόγραμμου, βάζουμε κομματάκια βούτυρου περίπου το 1/3 και διπλώνουμε στα τρία σαν φάκελο. Και διπλώνουμε στη μέση. Τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει το βούτυρο. Σε 1 ώρα ανοίγουμε τη ζύμη, βάζουμε βούτυρο, διπλώνουμε ,τυλίγουμε και πάλι ψυγείο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικάσία πάλι σε μία ώρα με το υπόλοιπο 1/3 του βούτυρου και ξανά στο ψυγείο. Επαναλαμβάνουμε τα διπλώματα για 3-4 φορές ακόμη ανά ώρα περίπου και στο τελευταίο αφήνουμε τη ζύμη μας 3-4 ώρες στο ψυγείο. Αλευρώνουμε, ανοίγουμε σε παραλληλόγραμμο όσο πιο λεπτό μπορούμε και κόβουμε σε λωρίδες παραλληλόγραμες και μετά σχηματίζουμε τριγωνάκια. Τυλίγουμε από την φαρδιά πλευρά προς την κορυφή του τριγώνουμε και τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα. Αφήνουμε να φουσκώσουν για 1 ώρα. Αλείφουμε με τον κρόκο και το γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 5 λεπτά και μετά στους 180 για 15-20 λεπτά.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Βγαίνουν 2 λαμαρίνες φούρνου.

Σας προτείνουμε