Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Σπιτικό γιαούρτι

Σπιτικό γιαούρτι

Περιγραφή

Σπιτικό γιαουρτι...η υφή του δεν περιγράφεται..δοκιμάστε το!

Συστατικά

1 λίτρο γάλα πλήρες 1,5 κουτάλια γιαούρτι
Σιγοβράζουμε το γάλα μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει ανακατεύοντας που και που για να μην κολλήσει ο πάτος της κατσαρόλας.Αν έχουμε θερμόμετρο μέχρι να φτάσει στους 90 βαθμούς. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει αποσύρουμε απο τη φωτιά, ανακατευουμε και αφήνουμε να γίνει χλιαρό. Να φτάσει στους 45 βαθμούς. Αλλιώς δοκιμάζουμε βάζοντας το δάχτυλο μας στο γάλα. Αν αντέχουμε 20 δευτερόλεπτα χωρίς να καούμε τότε ειναι έτοιμο. Προσθέτουμε το γιαουρτι και ανακατευουμε καλά να φύγουν τυχόν κομματάκια του γιαουρτιού. Μεταφέρουμε στο σκεύος που θελουμε να φυλάξουμε το γιαουρτι ή κατευθείαν σε μπωλακια και σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα. Αφήνουμε για 3-4 ώρες μέχρι να πήξει. Δεν ανακατευουμε καθόλη τη διάρκεια που περιμένουμε να πήξει. Αν δεν έχει πήξει το αφήνουμε όλη τη νύχτα και το πρωι το βάζουμε στο ψυγείο για δυο ώρες.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Να προσέξετε τη συσκευασία του γιαουρτιού να γράφει στ συστατικά μαγιά γιαουρτιού για να μπορέσει να πήξει. Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να το φτιάξετε..δεν συγκρίνεται..

Σας προτείνουμε