Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Written on Sunday, 13 April 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Written on Tuesday, 18 March 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Written on Thursday, 06 February 2014 19:46
Written by 

Μπουγάτσα με κρέμα σε φύλλα κρούστας

Μπουγάτσα με κρέμα σε φύλλα κρούστας

Περιγραφή

Μπουγάτσα με κρέμα σιμιγδαλένια και φύλλα κρούστας! Δε θα πιστεύετε πόσο εύκολα είναι να την φτιάξετε!

Συστατικά

8 φλιτζάνια γάλα
1 και 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 και 1/2 σιμιγδάλι ψιλό
2 βανιλίνες
1 κουταλιά βούτυρο αγελάδος
450 γρ φύλλα κρούστας
1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη λιωμένη
άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα
1 αυγό μικρό χτυπημένο με 2 κουταλιές γάλα


Αν τα φύλλα κρούστας είναι κατεψυγμένα τα βγάζουμε από την κατάψυξη.

Ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τις βανιλίνες και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε ζωηρά με τον αυγογδάρτη να μην σβολιάσει η κρέμα. Μόλις πήξει ελαφρώς αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα και περιμένουμε να κρυώσει.

Σε ταψί φούρνου το οποίο έχουμε βουτυρώσει με τη λιωμένη μαργαρίνη στρώνουμε το ένα φύλλο και συνεχίζουμε μέχρι το πέμπτο αλείφοντας κάθε φύλλο με τη μαργαρίνη. Βάζουμε την κρέμα και απλώνουμε με μία σπάτουλα. Από πάνω στρώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα αλείφοντας ανάμεσα κάθε φορά με μαργαρίνη. Στο τελευταίο φύλλο αλέιφουμε με μαργαρίνη και περιχύνουμε από πάνω με το μίγμα αυγού γάλακτος.

Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.

Αφήνουμε να γίνει χλιαρή και αφού κόψουμε κομματάκια, πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα!

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε