Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Barbeque sauce (μπάρμπεκιου σος)

Barbeque sauce (μπάρμπεκιου σος)

Περιγραφή

Μία σάλτσα μπάρμπεκιου που συνοδεύει ευχάριστα τα κρεατικά μας

Συστατικά

  • 1 ξινόμιλο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κουταλάκι πάπρικα σκόνη
  • 1 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
  • 2 κουταλιές μουστάρδα ντιζόν
  • ¼ φλιτζανιού μηλόξιδο
  • 1 φλιτζάνι χυμό μήλου
  • 2 κοταλιές μαύρη ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια κέτσαπ
  • 1 κουταλιά Worcestershire sauce
  • 150 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • λίγο ελαιόλαδο
  1. Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το μήλο 2-3 λεπτά. Μετά βάζουμε το μπέικον με το σκόρδο και ανακατεύουμε.
  2. Προσθέτουμε όλα μαζί τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας, περίπου 20 λεπτά.
  3. Βάζουμε τη σάλτσα σε ένα γυάλινο βάζο και το διατηρούμε στο ψυγείο για 10 -15 μέρες περίπου.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Η συνταγή είναι από την εκπομπή σεφ στον αέρα, απλά την τροποποίησα λιγάκι.Είναι πολύ νόστιμη και εύκολη.

Σας προτείνουμε