Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Πολύχρωμη σαλάτα με προσούτο και τυρομπαλάκια

Πολύχρωμη σαλάτα με προσούτο και τυρομπαλάκια

Περιγραφή

Μια σαλάτα άκρως εντυπωσιακή.

Συστατικά

  • ρόκα 1/3 από το ματσάκι
  • γαλλικό μαρούλι (περίπου 5-6 φύλλα)
  • λόλο ρόσο (περίπου 5-6 φύλλα)
  • σπανάκι 4-5 φυλλαράκια
  • 4 φετούλες προσούτο
  • τυρομπαλάκια
  • 1 κουταλιά σταφίδες ξανθές
  • 1 κουταλάκι σουσάμι

          Για το ντρέσινγκ

  • 3 κουταλιές σησαμέλαιο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι μέλι
  • 2 κουταλιές βαλσάμικο
  • αλάτι
  1. Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
  2. Τα κόβουμε με τα χέρια μας σε χοντρά κομμάτια και τα στήνουμε στην πιατέλα ή σαλατιέρα.
  3. Κόβουμε το προσούτο στη μέση και το τυλίγουμε ρολάκι. Θα βγουν 8 ρολάκια. Τα στρώνουμε πάνω από τα μαρούλια.
  4. Προσθέτουμε και τα τυρομπαλάκια, τις σταφίδες και το σουσάμι.
  5. Για το ντρέσιγκ χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά σε ένα βαζάκι και περιχύνουμε τη σαλάτα μας.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε