Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Written on Sunday, 13 April 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Written on Tuesday, 18 March 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Written on Thursday, 06 February 2014 19:46
Written by 

Σαλάτα με πλιγούρι και γαρίδες

Σαλάτα με πλιγούρι και γαρίδες

Περιγραφή

Συστατικά

  • 300 γρ. Γαρίδες
  • 300 γρ. Πλιγούρι
  • 2 Ντομάτες
  • 1 Αγγούρι
  • 1 ματσάκι Σέλινο
  • 4 Μανιτάρια σαμπινιόν
  • 1 σκελίδα Σκόρδο
  • Χυμό α1 κουτ. γλ. Μουστάρδα υγρή
  • 150 γραμμ. Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και Πιπέρι
  • χυμό από 2 λεμόνια
  1. Βράζουμε ελαφρά τις γαρίδες και τις καθαρίζουμε.
  2. Σε βαθύ μπολ μουλιάζουμε το πλιγούρι σε κρύο νερό για 1 ώρα περίπου.
  3. Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτά φετάκια [τους ρίχνουμε λίγο λεμόνι για να μην μαυρίσουν], το αγγούρι και τις ντομάτες σε κυβάκια και ψιλοκόβουμε το σέλινο και το σκόρδο.
  4. Στραγγίζουμε το πλιγούρι και το τοποθετούμε στη σαλατιέρα. Προσθέτουμε πρώτα τα μανιτάρια και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το σέλινο, το σκόρδο και το αγγούρι και ανακατεύουμε. Καθαρίζουμε τις γαρίδες, τις κόβουμε στη μέση και τις προσθέτουμε και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την τομάτα και ανακατεύουμε.Χτυπάμε το λάδι με το λεμόνι και τη μουστάρδα μαζί. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σος

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε