Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Σαλάτα με αυγά ορτυκιού και μπέικον

Σαλάτα με αυγά ορτυκιού και μπέικον

Περιγραφή

Συστατικά

10 αυγά ορτυκιού

150 γρ μπέικον

Για την βινεγκρέ

1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη

2 κουταλιές ξύδι από λευκό κρασί

6 κουταλιές ελαιόλαδο

1 κουταλιά μουστάρδα ντιζόν

Αλάτι, πιπέρι

Βράζουμε τα αυγά σε αλατισμένο νερό που βράζει για 3 λεπτά.

Καθαρίζουμε τα αυγά και ψιλοκόβουμε το μπέικον.

Το βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι που καίει να πάρει χρώμα.

Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέ. Βάζουμε σε ένα μπωλ τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά σιγά και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε να δέσει η βινεγκρέ μας.

Σε ένα μπωλ βάζουμε τη σαλάτα και λίγη ποσότητα από τη βινεγκρέ και ανακατεύουμε με τα χέρια μας. Στρώνουμε τη σαλάτα σε πιατέλα και από γύρω γύρω βάζουμε τα αυγουλάκια. Προσθέτουμε και το μπέικον στη μέση και από πάνω ρίχνουμε την υπόλοιπη βινεγκρέ.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε