Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Μαγειρίτσα παραδοσιακή

Μαγειρίτσα παραδοσιακή

Περιγραφή

Η παραδοσιακή μαγειρίτσα για το βράδι της Ανάστασης.

Συστατικά

  • 1 συκωταριά
  • 1 μαρουλάκι ψιλοκομμένο
  • 2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • άνηθο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ ρύζι καρολίνα
  • Για το αυγολέμονο
  • 2 αυγά
  • χυμό ενός λεμονιού
  • λίγο ελαιόλαδο(2-3 κουταλιές)
  1. Πρώτα πλένουμε καλά τη συκωταριά και τη ζεματάμε. Πετάμε το πρώτο νερό και την ξαναβάζουμε να βράσει. Μόλις μαλακώσει την βγάζουμε και την ψιλοκόβουμε, χωρίς να πετάξουμε το νερό. Προσθέτουμε ξανά τη συκωταριά μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τόσο νερό όσο να σκεπάζει εντελώς τα λαχανικά και τη συκωταριά και λίγο παραπάνω.
  2. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσουν και τα κρεμμυδάκια με το μαρούλι και προς το τέλος προσθέτουμε το ρύζι. Αφήνουμε λίγα λεπτά(περίπου 8-10 λεπτά) να βράσει και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Σε ένα μπωλ βάζουμε τους κρόκους με το ελαιόλαδο και χτυπάμε με τον αυγογδάρτι. Τα ασπράδια τα χτυπάμε μαρέγκα και ενώνουμε ανακατεύοντας απαλά τα δύο μίγματα. Με την κουτάλα βγάζουμε ζουμί από το φαγητό μας,όχι καυτό,και ρίχνουμε στο μπωλ κουταλιά κουταλιά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στο φαγητό μας και είναι έτοιμο.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Προαιρετικά προσθέτουμε και εντεράκια, αφού τα πλύνουμε με ξύδι πολύ καλά και τα γυρίσουμε και ανάποδα με σουβλάκι.Καλή Ανάσταση σε όλους!

Σας προτείνουμε