Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Μανιταρόσουπα βελουτέ

Μανιταρόσουπα βελουτέ

Περιγραφή

Νόστιμη σούπα με μανιτάρια με βελούδινη υφή.

Συστατικά

  • 250 γρ. μανιτάρια πόρτο μπέλο
  • 250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 φλιτζανάκι παρμεζάνα τριμμένη
  1. Με πετσέτα καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε κομμάτια.
  2. Σε κατσαρόλα με το ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα μανιτάρια, περιμένοντας να κατεβάσουν τα υγρά τους.
  3. Μόλις πάρουν πάρουν μια βράση προσθέτουμε το ζωμό και βράζουμε για περίπου 30 λεπτά. Αλατίζουμε, πιπερώνουμε.
  4. Αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει και την περνάμε από το μούλτι. Ξαναρίχνουμε τη σούπα στην κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε το μμοσχοκάρυδο, την παρμεζάνα και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά.
  5. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κρουτόν και μπέικον σοταρισμένο.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Η συνταγή είναι του Ηλία Μαμαλάκη.

Σας προτείνουμε