Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από 

Σούπα Αυγολέμονο Με Κοτόπουλο Και Κριθαράκι

Σούπα Αυγολέμονο Με Κοτόπουλο Και Κριθαράκι

Περιγραφή

Απολαυστική κοτόσουπα με κριθαράκι.

Συστατικά


    1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
    1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
    4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
    1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
    1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
    3 φύλλα δάφνης
    2 κ.σ. θυμάρι
    1 φλυτζ. Τσαγιού λευκό κρασί
    1 φλ.τσαγιού κριθαράκι
    Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
    Νερό (όσο χρειαστεί)
    ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
    3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου χωρισμένα
    Χυμός από 3 λεμόνια
    1 κ.σ. άνηθος
    Αλάτι, πιπέρι

Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κοτόπουλο μαζί με τα λαχανικά και τα μυρωδικά μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε με λευκό κρασί. Αφήνουμε να σιγοβράσουν τα υλικά μέχρι να εξατμιστεί το αλκόολ. Προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθούν όλα τα υλικά. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά. Αν αφρίσει ο ζωμός το ξαφρίζουμε. Σουρώνουμε το ζωμό και αφαιρούμε την ψίχα από όλα τα κομμάτια του κοτόπουλου. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ζωμό να βράσει, προσθέτουμε το κριθαράκι και μαγειρεύουμε για ακόμα 8 με 10 λεπτά. Ενώ γίνεται το κριθαράκι, κάνουμε το αυγολέμονο.

Παίρνουμε δύο φλυτζάνια τσαγιού από το ζωμό που βράζει το κριθαράκι. Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών στο ζωμό και ανακατεύουμε συνέχεια. Χτυπάμε τα ασπράδια και  μόλις αρχίσουν να γίνονται μαρέγκα προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού. Έπειτα προσθέτουμε το μίγμα με το κρόκο αυγού στην μαρέγκα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε τον άνιθο και αλατοπιπτερώνουμε. Μόλις το κριθαράκι γίνει, το τραβάμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο και το αυγολέμονο, φροντίζοντας να πάει παντού.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Περισσότερες συνταγές του Βασίλη Τζίμα θα βρείτε στο https://www.tzispot.com/

Σας προτείνουμε