Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Μαγειρίτσα με μανιτάρια

Μαγειρίτσα με μανιτάρια

Περιγραφή

Για όσους δεν τρώνε την κλασική μαγειρίτσα .....είναι μια καλή παραλλαγή..

Συστατικά

200 γρ μανιτάρια άσπρα
200 γρ μανιτάρια πλευρώτους
1 μαρουλάκι σγουρό ψιλοκομμένο
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
άνηθος ψιλοκομμένος
1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου
αλάτι, πιπέρι
για το αυγολέμονο
2 αυγά
1 λεμόνι
λίγο ελαιόλαδο

Κόβουμε τα μανιτάρια σε μέτρια κομμάτια και τα σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε και τα κρεμμυδάκια με το μαρουλάκι. Σε 2 λεπτά προσθέτουμε και το ζωμό, αλάτι ,πιπέρι και τον άνηθο και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν.

Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Σε ένα μπωλ βάζουμε τους κρόκους με το ελαιόλαδο και χτυπάμε με τον αυγογδάρτι. Τα ασπράδια τα χτυπάμε μαρέγκα και ενώνουμε ανακατεύοντας απαλά τα δύο μίγματα. Με την κουτάλα βγάζουμε ζουμί από το φαγητό μας,όχι καυτό,και ρίχνουμε στο μπωλ κουταλιά κουταλιά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στο φαγητό μας και είναι έτοιμο.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε