Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Written on Sunday, 13 April 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Written on Tuesday, 18 March 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Written on Thursday, 06 February 2014 19:46
Written by 

Κέικ με κακάο

Κέικ με κακάο

Περιγραφή

Υπέροχο αφράτο κέικ με κακάο. Για την Αμαλία που μου ζήτησε τη συνταγή!

Συστατικά

  • 4 αυγά μέτρια
  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 μαργαρίνη
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
  • 2 βανίλιες
  • 5 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι φαρινάπ
  • 5 κουταλιές κακάο + 1 κουταλιά γάλα
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Χτυπάω με το μίξερ τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη και προσθέτω ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
  2. Προσθέτω εναλλάξ γάλα-χυμό και αλεύρι . Προσθέτω και τις βανίλιες συνεχίζοντας να χτυπάω. Το 1/3 από το μίγμα το μεταφέρω σε άλλο μπωλ και προσθέτω το κακάο με μία κουταλιά γάλα και ανακατεύω να ενσωματωθούν τα υλικά.
  3. Βουτυρώνω μια μεγάλη φόρμα του κέικ και ρίνω το 1/3 του άσπρου μίγματος. Από πάνω στρώνω το καφέ μίγμα και από πάνω τελειώνω με το άσπρο μίγμα.
  4. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 50-60 λεπτά.
  5. Μόλις κρυώσει ξεφορμάρω και πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Σας προτείνουμε