Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Written on Sunday, 13 April 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Written on Tuesday, 18 March 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Written on Thursday, 06 February 2014 19:46
Written by 

Σουπιές με σπανάκι

Σουπιές με σπανάκι

Περιγραφή

Νηστίσιμο αγαπημένο φαγητό!

Συστατικά

  • 1 κιλό σουπιές
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα φρέσκια ντομάτα
  • λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  1. Πλένουμε το σπανάκι , το κόβουμε και το ζυματάμε σε βραστό νερό. Ή μπορούμε να πάρουμε και έτοιμο καταψυγμένο.
  2. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις σουπιές και τις κόβουμε με το ψαλίδι σε κομμάτια.
  3. Σε κατσαρόλα με λίγο νερό βάζουμε τις σουπιές να πάρουν μια βράση και πετάμε το πρώτο νερό. Ξαναβάζουμε λίγο νερό ,αλάτι και το ελαιόλαδο και αφήνουμε τις σουπιές να βράσουν για 40 λεπτά με 1 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν προσθέτοντας συνέχεια λίγο νερό αν χρειάζεται.
  4. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το βράσιμο χαμηλώνοντας στο μισό τη φωτιά.
  5. Μόλις μαλακώσουν τα κρεμμύδια προσθέτουμε την ντομάτα και αφήνουμε να πάρει μια βράση και πιπερώνουμε. Ρίχνουμε το σπανάκι και τον άνηθο και σβήνουμε το φαγητό σε 10 λεπτά.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε