Ξεπαγώνουμε τα φύλλα κρούστας.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει
Συνεχίζουμε με την κρέμα. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από τα αυγά και το βούτυρο σε δυνατή φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια με αυγδογδάρτη και χαμηλώνουμε τη φωτιά , ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να δέσει και να γίνει μία ελαφριά παχύρευστη κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά , προσθέτουμε τις 2 κουταλιές βούτυρο και σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα.
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάμε σε μαρέγκα σφιχτή . Χτυπάμε και τους κρόκους και ενώνουμε με την μαρέγκα με μια σπάτουλα με απαλές κινήσεις. Προσθέτουμε τα αυγά στην κατσαρόλα με την κρέμα και χτυπάμε πολύ γρήγορα.
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί στρόγγυλο διαμέτρου 34 εκατοστών και στρώνουμε ένα ένα τα φύλλα αλείφοντας ανάμεσα καλά με βούτυρο και πατώντας προς τα κάτω τις άκρες μέχρι να τελειώσουμε τα μισά φύλλα. Περιχυνουμε με την κρέμα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Από πάνω περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο ,ραντίζουμε και με λίγο νερό, χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά.
Στο καυτό γλυκό ρίχνουμε το κρύο σιρόπι να πάει παντού και αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.