Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Written on Sunday, 13 April 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Written on Tuesday, 18 March 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Written on Thursday, 06 February 2014 19:46
Written by 

Γρανίτα σοκολάτα με πορτοκάλι

Γρανίτα σοκολάτα με πορτοκάλι

Περιγραφή

Γρανίτα σοκολάτα με γλυκό κουταλιού πορτοκάλι..

Συστατικά

250 γρ κουβερτούρα
200 γρ ζάχαρη καστανή
600 ml νερό
3 κουταλιές γλυκό κουταλιού πορτοκάλι χωρίς το σιρόπι, σε φετούλες

Σε ένα κατασαρολάκι βάζουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια, τη ζάχαρη και το νερό και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά , ανακατεύοντας που και που. Αφού λιώσει η κουβερτούρα και η ζάχαρη και ενσωματωθούν τα υλικά, τραβάμε από τη φωτιά και αφού γίνει χλιαρό , προσθέτουμε και το γλυκό του κουταλιού και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε σε μεταλλικό σκεύος και το βάζουμε στην κατάψυξη. Ανακατεύουμε για 3 φορές κάθε μία ώρα και μετά το αφήνουμε να παγώσει στην κατάψυξη.

Σερβίρουμε περιχύνοντας αν θέλουμε με 1 κουταλάκι επιπλέον γλυκό του κουταλιού.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε