Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο. Προσθέτουμε τις βανιλίνες, την αμμωνία και τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Βάζουμε το ξύσμα και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλέυρι, συνεχίζοντας με το μίξερ, μέχρι να μαζευτεί η ζύμη γύρω από το μίξερ, οπότε βάζουμε τα χέρια μας και ζυμώνουμε απαλά μέχρι να τελειώσει το αλεύρι. Μαζεύουμε σε μπάλα , αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη μας και πλάθουμε κουλουράκια.
Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα φούρνου όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα, τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για τα πρώτα 5 λεπτά και στους 180 βαθμούς για τα επόμενα 12-13 λεπτά...και έτοιμα!