Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Written on Sunday, 13 April 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Written on Tuesday, 18 March 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Written on Thursday, 06 February 2014 19:46
Written by 

Αυτάκια ή βαρένικα

Αυτάκια ή βαρένικα

Περιγραφή

Ζυμαρικά σπιτικά με γέμιση φέτας. Μια ποντιακή συνταγή από την πεθερά να μας δείχνει πώς τη φτιάχνει βήμα βήμα.

Συστατικά

  • 1 κούπα νερό
  • αλάτι μία πρέζα
  • αλεύρι όσο πάρει για να γίνει μία σκληρή σχετικά ζύμη
  • 4 κουταλιές μαργαρίνη λιωμένη
  • φέτα 250-300 γρ. περίπου
  1. Φτιάχνουμε ένα ζυμαράκι και το αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί.
  2. Παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη και φτιάχνουμε μπαστουνάκια.
  3. Τα κόβουμε σε ροδέλες πάχους ενός εκατοστού .
  4. Τα πατάμε με τα χέρια μας να ανοίξουν σε κυκλάκια.
  5. Γεμίζουμε με ένα κουταλάκι φέτα, βρέχουμε γύρω γύρω με λίγο νερό και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο.
  6. Σε κατσαρόλα γεμίζουμε νερό, ρίχνουμε μία κουταλίτσα αλάτι και μόλις βράσει ρίχνουμε τα βαρένικα μέσα.
  7. Τα αφήνουμε να βράσουν 14-15 λεπτά, τα σουρώνουμε και τα σερβίρουμε σε πιατέλα.
  8. Τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και τα απολαμβάνουμε.

1)

2)

3)

4)

5)

6)

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε