Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Written on Sunday, 13 April 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Written on Tuesday, 18 March 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Written on Thursday, 06 February 2014 19:46
Written by 

Γλυκό σταφύλι

Γλυκό σταφύλι

Περιγραφή

Γλυκό κουταλιού σταφύλι

Συστατικά

  • 750 γρ. σουλτανίνα(καθαρό βάρος)
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • χυμός από ½ λεμόνι
  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα τα σταφύλια με τη ζάχαρη και το νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Σβήνουμε το μάτι και τα αφήνουμε για 24 ώρες.
  2. Την επόμενη μέρα ξαναφήνουμε να πάρει μια βράση και μετά χαμηλώνουμε το μάτι στο μισό ,ξαφρίζουμε όταν χρειάζεται,συνεχίζουμε για 15-20 λεπτά να δέσει το σιρόπι και λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
  3. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βαζάκια με το ζεστό γλυκό και κλείνουμε καλά.
  4. Διατηρούνται όλο το χρόνο. Εγώ αν το ανοίξω το φυλάω στο ψυγείο.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε