Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Written on Sunday, 13 April 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Written on Tuesday, 18 March 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Written on Thursday, 06 February 2014 19:46
Written by 

Καπνιστές μπριζόλες με καραμελωμένα κρεμμύδια

Καπνιστές μπριζόλες με καραμελωμένα κρεμμύδια

Περιγραφή

Χοιρινές καπνιστές μπριζόλες με μανιταράκια πόρτο μπέλο, καραμελωμένα κρεμμύδια και μοτσαρέλα. Ακαταμάχητη γεύση!

Συστατικά

  • 2 χοιρινές καπνιστές μπριζόλες
  • 200 γρ.μανιταράκια πόρτο μπέλο
  • 1 κρεμμύδι ροδέλες
  • 100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 1 ποτήρι κρασιού κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 κουταλάκι μαύρη ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι
  1. Σε τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια να γυαλίσουν.
  2. Προσθέτουμε και τα μανιταράκια ολόκληρα και σβήνουμε με το κρασί. Βάζουμε και τη ζάχαρη και αφήνουμε να καραμελώσει η σάλτσα μας.
  3. Αλατοπιπερώνουμε λίγο και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Σε ένα ταψάκι αλειμμένο με λίγο λάδι ,ψήνουμε τις μπριζόλες για 4 λεπτά από κάθε μεριά.
  5. Βγάζουμε το ταψάκι από το φούρνο και πάνω από κάθε μπριζόλα τοποθετούμε μισή δόση από τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη μοτσαρέλα και ξαναψήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
  6. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Οι μπριζόλες που πήρα εγώ ήταν ήδη καρυκευμένες και αλατισμένες και έτσι δεν ήθελαν παραπάνω αλάτι ή μυρωδικά. Αν οι δικές σας δεν έχουν μυρωδικά, τότε μπορείτε να τις πασπαλίσετε με ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο.

Σας προτείνουμε