Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Written on Sunday, 13 April 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Written on Tuesday, 18 March 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Written on Thursday, 06 February 2014 19:46
Written by 

Λουκανικόπιτα με τυριά

Λουκανικόπιτα με τυριά

Περιγραφή

Μία λουκανικόπιτα με ζαμπόν ,τυριά και μανιτάρια με σπιτικό φύλλο σφολιάτας.

Συστατικά

  • 1 φύλλο σπιτικής σφολιάτας
  • 2 λουκάνικα φραγκφούρτης σε φέτες
  • 2-3 ασπρομανίταρα σε φέτες
  • 150 γρ. ζαμπόν σε φετάκια
  • 150 γρ. γκούντα τριμμένη
  • 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη΄
  • 1 αυγό
  • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • αλάτι λίγο λόγω της γραβιέρας
  1. Φτιάχνουμε ένα φύλλο σπιτικής σφολιάτας. Το ξαναανόιγουμε σε φύλλο και το στρώνουμε σε μικρό στρογγυλό ταψάκι λαδωμένο να προεξέχει αρκετά γύρω γύρω. Τόσο ώστε να μπορούμε να τη σκεπάσουμε.
  2. Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε την πίτα μας με τη γέμιση. Χτυπάμε ελαφρώς το αυγό με την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε τη γέμιση.
  3. Κλείνουμε την πίτα με το φύλλο που περίσσεψε γύρω γύρω. Ραντίζουμε με λίγο νερό και αραβοσιτέλαιο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει ,περίπου 45 λεπτά.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Φτιάχνει 1 μικρό ταψί στρόγγυλο

Σας προτείνουμε