Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Written on Sunday, 13 April 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Written on Tuesday, 18 March 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Written on Thursday, 06 February 2014 19:46
Written by 

Μηλόπιτα αμερικάνικη

Μηλόπιτα αμερικάνικη

Περιγραφή

Μία συνταγή για μηλόπιτα εύκολη και με υλικά που πάντα υπάρχουν στο σπίτι. Τη συνταγή μου την έδωσε μία γνωστή μου από την Αμερική.

Συστατικά

για τη ζύμη
  • 2/3 φλιτζάνι βούτυρο
  • 2 φλιτζάνια άσπρο αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 4 κουταλιές σούπας κρύο νερό
  • 1 1/4 φλιτζάνι άσπρη ζάχαρη
                για τη γέμιση
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 10 μεσαία (κανονικά) μήλα
  • 1/2 φλιτζάνι άσπρο αλεύρι
  1. Για τη ζύμη,ανακατέψτε αλεύρι και αλάτι μαζί, προσθέστε το βούτυρο, ανακατέψτε μέχρι να γίνει χοντρά ψίχουλα μπαλάκια.
  2.  Προσθέστε το κρύο νερό, ανά κουταλιά, ανακατέψτε ξανά. Το μείγμα πρέπει να είναι ελαφρά βρεγμένο και θα αρχίζει να "ξεκολλάει" από τις πλευρές του ταψιού.
  3.  Αλευρώστε το μέρος όπου θα ανοίξετε το φύλλο. Χωρίστε την ζύμη σε 2 μπάλες και "ρολ άρετε" με τον πλάστη μια μπάλα τη φορά, (πρώτα τη μια μπάλα).
  4. Ρολάρετε έως ότου γίνει ένας μεγάλος κύκλος ώστε να είναι αρκετός να καλύψει το ταψί. Ρολάρετε, ανοίγετε το φύλλο με αλευρωμένο πλάστη.
  5.  Βάζετε το ένα φύλλο στο ταψί στρώνετε τη γέμιση. Προσθέστε 2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο πάνω από τη γέμιση  εδώ και εκέι και μετά απλώστε και το δεύτερο φύλλο από πάνω.Σφραγίστε(κλείστε )τις άκρες πιέζοντας με τα χέρια σας γύρω γύρω.
  6. Για τη γέμιση, ξεφλουδίστε και κόψτε σε φέτες τα μήλα( βγάλτε τον πυρήνα του μήλου). Κάθε φέτα μήλου είναι στο μέγεθος της φέτας πορτοκαλιού, βάλτε τα μήλα στην άκρη.
  7.  Ανακατέψτε όλα τα συστατικά και μετά προσθέστε τις φέτες μήλου. Ανακατέψτε τα μαζί.
  8.  Κόψτε την πίτα στην μέση αλλά κόψτε με μαχαίρι μόνο το πάνω φύλλο της πίτας.
  9.  Ψήστε στους 218 C για περίπου 55 λεπτά. Θα δείτε χυμό μέσα από την κόψη και η κρούστα θα είναι ελαφρά καστανή (ξανθιά).

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Μερικές φορές καλύπτω τις άκρες της πίτας με αλουμινόχαρτο για τα πρώτα 15 λεπτά ψησίματος. Μετά το βγάζω. Αυτό το βοηθάει για να μην καούν οι άκρες.Καλή επιτυχία!

Σας προτείνουμε