Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Written on Sunday, 13 April 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Written on Tuesday, 18 March 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Written on Thursday, 06 February 2014 19:46
Written by 

Μοσχαράκι με κυδώνια και σαφράν

Μοσχαράκι με κυδώνια και σαφράν

Περιγραφή

Μοσχαράκι σε λεμονάτη σάλτσα με κυδώνια και σαφράν.

Συστατικά

  • 1/2 κιλό ποντίκι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλα κυδώνια κομμένα στα 4
  • μερικές ίνες σαφράν
  • 1/2 λεμόνι
  • 1 κουταλάκι μαύρη ζάχαρη
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι
  1. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα κυδώνια σε λίγο ελαιόλαδο. Σβήνουμε με το κρασί και το λεμόνι , προσθέτουμε τη ζάχαρη και το σαφράν και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  2. Εν τω μεταξύ σοτάρουμε και το κρέας σε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε νεράκι να βράσει. Αλατίζουμε.20-25 λεπτά περίπου πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο ,προσθέτουμε τα κυδώνια να βράσουνε όλα μαζί.
  3. Τέλος δένουμε τη σάλτσα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε μία κουταλιά βούτυρο να κάψει. Αμέσως ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ζωηρά με αυγογδάρτη.Προσθέτοντας λίγο λίγο ζωμό από την κατσαρόλα και ανακατεύοντας μέχρι να πήξει. Ξαναρίχνουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα.
  4. Σερβίρουμε με λίγο μπασμάτι και πασπαλίζουμε με πιπέρι.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Μπορείτε αν θέλετε και ένα ξυλάκι κανέλας στο φαγητό.

Σας προτείνουμε