Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Written on Sunday, 13 April 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Written on Tuesday, 18 March 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Written on Thursday, 06 February 2014 19:46
Written by 

Μοσχαράκι με πράσα κοκκινιστά

Μοσχαράκι με πράσα κοκκινιστά

Περιγραφή

Μοσχαράκι ποντίκι με πράσα κοκκινιστά.

Συστατικά

  • 2 κιλά πράσα σε χοντρές ροδέλες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός
  • 1 κιλό ποντίκι σε μερίδες
  • 1 ποτήρι ντομάτα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  1. Βράζουμε το κρέας.Σε κατσαρόλα βάζουμε το κρέας με λίγο νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Πετάμε το πρώτο νερό και προσθέτουμε κι άλλο νερό να σκεπάζει το κρέας και λίγο ελαιόλαδο και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει. Αν χρειάζεται επιπλέον νερό προσθέτουμε κάθε φορά βραστό νερό, και το τέλος αλατίζουμε λίγο.
  2. Σε άλλη κατσαρόλα με ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα πράσα. Προσθέτουμε και τα κομμάτια κρέατος για 3-4 λεπτά και μετά προσθέτουμε το ζωμό από το κρέας που βράσαμε.
  3. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τη σάλτσα. Μόλις μαλακώσουν τα πράσα προσθέτουμε και τον μαίντανό και σβήνουμε το μάτι.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Είναι τόσο νόστιμο. Αφήστε τη σαλτσούλα να δέσει. Προσθέστε τόσο ζωμό όσο ίσα ίσα να μισοσκεπάζει τα πράσα. Καλή όρεξη!

Σας προτείνουμε