Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Written on Sunday, 13 April 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Written on Tuesday, 18 March 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Written on Thursday, 06 February 2014 19:46
Written by 

Μπακλαβάς με καρύδι και φιστίκι Αιγίνης

Μπακλαβάς με καρύδι και φιστίκι Αιγίνης

Περιγραφή

Παραδοσιακός μπακλαβάς με καρύδι και φιστίκι Αιγίνης πανεύκολος και πεντανόστιμος.

Συστατικά

  • 1 πακέτο έτοιμο φύλλο κρούστας(το δικό μου ήταν 650γρ.)
  • 400 γρ. καρύδι τριμμένο στο μούλτι
  • 150 γρ. ψίχα Αιγίνης τριμμένη στο μούλτι
  • 350 γρ. βούτυρο αγελάδος( χρησιμοποίησα αγνό και Lourpac)
  • 2 κουταλάκια κανέλα
  • ½ κουταλάκι γαρύφαλο
             Για το σιρόπι
  • 6 κούπες ζάχαρη
  • 4 κούπες νερό
  • 100 γρ. μέλι
  1. Λιώνουμε το βούτυρο και το καθαρίζουμε από τυχόν αφρούς.
  2. Ανακατεύουμε το καρύδι ,την ψίχα Αιγίνης με την κανέλα και το γαρύφαλο .
  3. Σε ένα ταψί ίδιου μεγέθους με τα φύλλα κρούστας , το οποίο έχουμε βουτυρώσει καλά προσθέτουμε 4 φύλλα κρούστας τα οποία έχουμε βουτυρώσει ανάμεσα και προσθέτουμε λίγο από το μίγμα καρυδιού.
  4. Στρώνουμε ένα φύλλο από πάνω , βουτυρώνουμε , ρίχνουμε λίγη γέμιση και συνεχίζουμε έτσι , αφήνοντας 4 φύλλα για το τέλος βουτυρώνοντάς τα ανάμεσα.
  5. Από πάνω βουτυρώνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και ραντίζουμε με λίγο νερό για να γίνει τραγανό το φύλλο. Κόβουμε σε κομμάτια τρίγωνα ή μικρά τετραγωνάκια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
  6. Προς το τέλος ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί μετρώντας από το σημείο βρασμού 5 λεπτά και μόλις βγει το γλυκό το περιχύνουμε κουταλιά κουταλιά με το ζεστό σιρόπι.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Είναι πολύ εύκολο γλυκό και κρατάει μέρες. Ξέρω ότι είναι πιο πολύ χριστουγεννιάτικο γλυκό, αλλά ήθελα ένα γλυκό να κρατάει μέρες γιατί θα το κεράσω και αύριο που είναι η γιορτή της Ραφαέλας μου.

Σας προτείνουμε