Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Written on Sunday, 13 April 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Written on Tuesday, 18 March 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Written on Thursday, 06 February 2014 19:46
Written by 

Μπαμπάδες

Μπαμπάδες

Περιγραφή

Σιροπιαστοί μπαμπάδες με σαντιγύ

Συστατικά

  • 5 αυγά
  • 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 μπέικιν
  • 2 βανίλιες
               για το σιρόπι
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 3 κούπες νερό
              για τη γέμιση
  • σαντιγύ της αρεσκείας μας. Εγώ χρησιμοποίησα φακελάκι σκόνη και το χτύπησα με γάλα.
  1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι το οποίο το έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν και τις βανίλιες συνεχίζοντας το χτύπημα.
  2. Σε ατομικές φορμίτσες τις οποίες έχουμε βουτυρώσει , μοιράζουμε το μίγμα. Και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς , περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα, δοκιμάζοντάς τους με οδοντογλυφίδα.
  3. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη 5 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει το σημείο βρασμού.
  4. Αφήνουμε τους μπαμπάδες να χλιαρίνουν και τους αναποδογυρίζουμε σε ένα ταψάκι.
  5. Σιροπιάζουμε με ζεστό (όχι ζυματιστό) σιρόπι τους μπαμπάδες και τους κόβουμε με ένα μαχαιράκι τους λίγο πιο πάνω από τη μέση παράλληλα με τη βάση και τους γεμίζουμε με τη βοήθεια ενός κορνέ τη σαντιγύ. Στολίζουμε και με λίγη σαντιγύ από πάνω και είναι έτοιμοι.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Εμένα μου βγαίνουν 11 μπαμπάδες.

Σας προτείνουμε