- Σε ένα μπωλ βάζω το νερό, 1 κουταλιά ζάχαρη, 2 κ.σ. αλεύρι και τη μαγιά και αφήνουμε 10 λεπτά.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το γάλα με τη μαργαρίνη.
- Χτυπάω τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη και τη βανίλια και ρίχνω μέσα σε αυτό το μίγμα το γάλα και τη μαργαρίνη. Προσθέτω και το μίγμα με τη μαγιά και προσθέτω λίγο λίγο το αλεύρι και δουλεύω με το χέρι.
- Σκεπάζω με πετσέτα και αφήνω σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει.
- Πατάω με το χέρι να ξεφουσκώσει και ανοίγω με τον πλάστη σε χοντρό φύλλο, περίπου 1.5 εκατοστό. Κόβω με μία κούπα πατώντας πάνω στο φύλλο να δημιουργηθούν κύκλοι και αν θέλουμε με ένα καπάκι φτιάχνουμε τρύπα στη μέση κάθε κύκλου.
- Σε καυτό λάδι τηγανίζουμε τα ντόνατς γυρίζοντάς τα και από τις δύο πλευρές να πάρουν ωραίο ρόδινο χρώμα και μόλις βγουν βουτάμε σε ζάχαρη.