Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Written on Sunday, 13 April 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Written on Tuesday, 18 March 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Written on Thursday, 06 February 2014 19:46
Written by 

Πίτσα μαργαρίτα

Πίτσα μαργαρίτα

Περιγραφή

Απολαυστική πίτσα με μοτσαρέλα, ντομάτα και φρέσκο βασιλικό.

Συστατικά

  • για τη ζύμη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό χλιαρό
  • 1 κουταλάκι μαγιά σε σκόνη
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • αλεύρι όσο σηκώσει
  • για την επικάλυψη της πίτσας
  • 1 μοτσαρέλα συσκευασία 125γρ σε φέτες
  • 1 ντομάτα σφιχτή μικρή σε φέτες
  • βασιλικός φρέσκος
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού σάλτσα ντομάτας χυμό
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο (προαιρετικά)
  1. Για τη ζύμη βάζω σε μια λεκανίτσα το νερό, τη μαγιά, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύω.
  2. Προσθέτω λίγολίγο αλεύρι και ανακατεύω με το κουτάλι. Όταν μαζευτεί η ζύμη γύρω από το κουτάλι, βάζω τα χέρια μου και ζυμώνω. Προσθέτω κι άλλο αλεύρι μέχρι να έχω ένα ζυμάρι μαλακό που να μην κολλάει στα χέρια. Σκεπάζω με πετσέτα και αφήνω μισή ώρα να φουσκώσει. Ίσως και λίγο περισσότερο.
  3. Εν τω μεταξύ ετοιμάζω τη σάλτσα. Σε ένα κατσαρολάκι βράζω τη σάλτσα με λίγα ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού, λίγο αλάτι και το λάδι.
  4. Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την απλώνω με τα χέρια μου σε ταψάκι λαδωμένο(μεγέθους μιας οικογενειακής πίτσας). Από πάνω απλώνω τη σάλτσα και τις φέτες μοτσαρέλας γυρώ γύρω και μία στη μέση, τις φέτες ντομάτας ανάμεσα στις φέτες μοτσαρέλας και στολίζω με βασιλικό.
  5. Ψήνω στους 190 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Βγαίνει μία πίτσα οικογενειακού μεγέθους. Την επόμενη φορά θα μετρήσω ακριβώς το αλεύρι που χρειάζεται.

Σας προτείνουμε