Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Written on Sunday, 13 April 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Written on Tuesday, 18 March 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Written on Thursday, 06 February 2014 19:46
Written by 

Πατσαβουρόπιτα γλυκιά

Πατσαβουρόπιτα γλυκιά

Περιγραφή

Μια συνταγή της αγαπημένης μου θείας που γίνεται ανάρπαστη.

Συστατικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
  • 4-5 αυγά
  • 2/3 ποτηριού ζάχαρη
  • ½ ποτήρι καλαμποκέλαιο
  • 2 βανίλιες
  • 1 μπέικιν
  • ξύσμα από μισό πορτοκάλι
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
            για το σιρόπι
  • 3.5 ποτήρια νερό
  • 2.5 ποτήρια ζάχαρη
  • ξύσμα από μισό πορτοκάλι
  1. Σε ένα ορθογώνιο ταψί ή πυρέξ στρώνουμε τα φύλλα το ένα δίπλα στο άλλο σουρωμένα.
  2. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτουμε σιγά σιγά το καλαμποκέλαιο, τις βανίλιες, το μπέικιν ,το ξύσμα και τέλος το γιαούρτι χτυπώντας με το μίξερ.
  3. Ρίχνουμε το μίγμα πάνω από τα σουρωμένα φύλλα και ψήνουμε στις αντιστάσεις πάνω κάτω στους 180-200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
  4. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5-10 λεπτά.
  5. Σε χλιαρό γλυκό, ρίχνουμε το χλιαρό σιρόπι.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε