Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Written on Sunday, 13 April 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Written on Tuesday, 18 March 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Written on Thursday, 06 February 2014 19:46
Written by 

Πουτίγκα

Πουτίγκα

Περιγραφή

Πρόκειται για καρυδόπιτα με κρέμα. Τη συνταγή μου την έδωσε η συνάδερφος μου Βάσω από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Συστατικά

Για το παντεσπάνι

  • 4 αυγά
  • 1 κουταλιά μαργαρίνη
  • 1 μπέικιν
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι καρύδια τριμμένα

Για το σιρόπι

  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 ½ κούπες νερό
  • μισό λεμόνι

για την κρέμα

  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • Μισό φλιτζάνι αλεύρι
  • 2 κουταλιές κάστερ
  • 2 κρόκους
  1. Για το παντεσπάνι χτυπάμε χώρια τους κρόκους και τα ασπράδια σε μαρέγκα.
  2. Προσθέτουμε στο μπώλ με τους κρόκους και τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε και τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά.
  3. Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο πυρέξ και ψήνω 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
  4. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5-6 λεπτά και μόλις βγει το γλυκό από το φούρνο ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι κουταλιά κουταλιά.
  5. Ετοιμάζουμε την κρέμα. Βάζουμε το γάλα στην κατσαρόλα να βράσει αφού πρώτα κρατήσουμε μία κούπα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη.
  6. Χρυπάμε τους κρόκους με τον αυγογδάρτη και τους αφήνουμε στην άκρη.
  7. Ανακατεύουμε το αλέυρι και το κάστερ με το γάλα που κρατήσαμε και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε και την κούπα με το αλέυρι και ανακατεύουμε με αυγογδάρτη με γρήγορες κινήσεις.
  8. Παίρνουμε με την κουτάλα λίγο από το βρασμένο γάλα και το ρίχουμε στο μπωλ με τους κρόκους ανακατεύοντας. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει σκεπάζοντας την κατσαρόλα με διάφανη μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα η κρέμα.
  9. Ρίχνουμε τη κρέμα πάνω στο σιροπιασμένο παντεσπάνι και τη στρώνουμε με σπάτουλα.
  10. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει και να σταθεί καλύτερα η κρέμα.
  11. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κανέλα και τριμμένα καρύδια.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε