Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Written on Sunday, 13 April 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Written on Tuesday, 18 March 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Written on Thursday, 06 February 2014 19:46
Written by 

Τάρτα με ζαμπόν και τυριά

Τάρτα με ζαμπόν και τυριά

Περιγραφή

Μια νόστιμη τραγανή τάρτα με πλούσια γεύση!

Συστατικά

Για τη ζύμη
  • 1 και 2/3 κούπας αλεύρι
  • 2/3 κούπας βούτυρο κρύο σε κομματάκια
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 3-4 κ.σ. νερό
              Για τη γέμιση
  • 150 γρ.ρεγκάτο τριμμένο
  • 100 γρ.μοτσαρέλα τριμμένη
  • 150-200 γρ. ζαμπόν σε κομματάκια
  • 1 αυγό
  • ½ κρέμα γάλακτος
  • αλάτι λίγο, πιπέρι
  1. Για την τάρτα ακολουθείτε τις οδηγίες από τη συνταγή ζύμη για τάρτα αλμυρή.
  2. Αφού έχετε ψήσει τη βάση της τάρτας την γεμίζετε με τα τυριά και το ζαμπόν, αλάτι, πιπέρι.
  3. Χτυπάτε το αυγό, το ανακατεύετε με την κρέμα γάλακτος και περιχύνετε την τάρτα.
  4. Ψήνετε την τάρτα στους 160 βαθμούς μέχρι να αποκτήσει ωραία κρούστα.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Συνοδέψτε με μπυρίτσα.

Σας προτείνουμε