Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Written on Sunday, 13 April 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Written on Tuesday, 18 March 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Written on Thursday, 06 February 2014 19:46
Written by 

Τάρτα με μανιτάρια

Τάρτα με μανιτάρια

Περιγραφή

Υπέροχη τραγανή τάρτα με μανιτάρια, τυριά και κρέμα γάλακτος.

Συστατικά

    για τη ζύμη

  • 1 και 2/3 κούπας αλεύρι
  • 2/3 κούπας βούτυρο κρύο σε κομματάκια
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 3-4 κ.σ. νερό

   για τη γέμιση

  • 4-5 ασπρομανίταρα σε φέτες
  • 100 γρ. γκούντα τριμμένη
  • 50 γρ. φέτα σε τρίμματα
  • 50 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 100 γρ. ζαμπόν σε κύβους
  • 1 αυγό
  • ½ κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι
  1. Για την τάρτα ακολουθούμε τη διαδικασία από τη συνταγή ζύμη για τάρτα αλμυρή.
  2. Για τη γέμιση βάζουμε σε ένα μπώλ τα μανιτάρια με τα τυριά και το ζαμπόν και ανακατεύουμε. Τα στρώνουμε στην τάρτα.
  3. Χτυπάμε ελαφρώς το αυγό και το ρίχνουμε στην κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
  4. Τα ρίχνουμε πάνω από τη γέμιση και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να κάνει ωραία κρούστα από πάνω.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε