Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Written on Sunday, 13 April 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Written on Tuesday, 18 March 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Written on Thursday, 06 February 2014 19:46
Written by 

Τσιριχτά

Τσιριχτά

Περιγραφή

Πρόκειται για μικρές μπαλίτσες ζύμης που τηγανίζονται. Είναι ιδανικές για πρωινό πασπαλισμένες με μέλι ή ζάχαρη.

Συστατικά

  • ½ ποτήρι νερό
  • ½ ποτήρι γάλα
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ½ φακελάκι μαγιά
  • αλεύρι όσο σηκώσει
  1. Ανακατεύω όλα τα υλικά και στο τέλος προσθέτω λίγο λίγο αλεύρι μέχρι να γίνει πηχτός χυλός. Λίγο πιο πηχτός από τη ζύμη της κρέπας.
  2. Αφήνω να φουσκώσει και πιάνω τη ζύμη με το χέρι, σφίγγω γροθιά να βγει η ζύμη προς τα πάνω και με τη βοήθεια ενός κουταλιού κόβω τη ζύμη και ρίχνω σε καυτό λάδι. Το λάδι θα είναι λίγο και όχι όπως τους λουλουμάδες που πρέπει να τους βυθίσεις μέσα. Τα ψήνεις από τη μία μεριά και μετά τα γυρνάς και από την άλλη.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε