Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Written on Sunday, 13 April 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Written on Tuesday, 18 March 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Written on Thursday, 06 February 2014 19:46
Written by 

Τυροπιτάκια

Τυροπιτάκια

Περιγραφή

Τυροπιτάκια με σχήμα κρουασάν!

Συστατικά

  • 1 μαργαρίνη λιωμένη
  • 1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • 1 φλιτζ. χλιαρό νερό
  • 1 ½ φακελάκι μαγιά
  • αλεύρι όσο πάρει
  • 400 γρ,φέτα
  • 1 αυγό
  • 1 κρόκο και λίγο βούτυρο για το άλειμμα
  1. Βάζουμε τη μαργαρίνη, το αραβοσιτέλαιο, το αλάτι, τη ζάχαρη και τα αυγά σε μία λεκάνη και ανακατεύουμε.
  2. Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και τη ρίχνουμε στο μείγμα. Ρίχνουμε και το αλεύρι σιγά σιγά και ζυμωνουμε μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη.
  3. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και χωρίζουμε σε 6 μπάλες. Κάθε μπάλα την ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο, και κόβουμε σε 8 τρίγωνα όπως την πίτσα. Σε κάθε τρίγωνο βάζουμε γέμιση και τυλίγουμε σαν κρουασάν.Βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα , αλέιφουμε με κρόκο και λίγο βούτυρο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Θα βγουν 48 τυροπιτάκια.

Σας προτείνουμε