Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Written on Sunday, 13 April 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Written on Tuesday, 18 March 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Written on Thursday, 06 February 2014 19:46
Written by 

Τυρόπιτα χωριάτικη

Τυρόπιτα χωριάτικη

Περιγραφή

Κλασική χωριάτικη πίτα.

Συστατικά

    για τη ζύμη

  • 1 ποτήρι νερό χλιαρό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • αλεύρι όσο πάρει (περίπου 5 κούπες)

   για τη γέμιση

  • 400 γρ. φέτα σε τρίμματα
  • 2 αυγά
  1. Για το φύλλο ακολουθούμε τις οδηγίες από τη συνταγή φύλλο χωριάτικο.
  2. Για τη γέμιση χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά και τα ανακατεύουμε με τη φέτα.
  3. Λαδώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε τα μισά φύλλα, βάζουμε τη γέμιση και από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα.
  4. Χαράζουμε την πίτα, αλείφουμε με λίγο αραβοσιτέλαιο και ραντίζουμε με λίγο νερό.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50-60 λεπτά.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε