Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Written on Sunday, 13 April 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Written on Tuesday, 18 March 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Written on Thursday, 06 February 2014 19:46
Written by 

Φύλλο χωριάτικο

Φύλλο χωριάτικο

Περιγραφή

Χρησιμοποιήστε αυτό το υπέροχο χωριάτικο φύλλο για τις πίτες σας και θα κλέψετε τις εντυπώσεις!

Συστατικά

  • 1 ποτήρι νερό χλιαρό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • αλεύρι όσο πάρει (περίπου 5 κούπες)
  1. Σε λεκάνι βάζουμε το νερό, το λάδι, το ξύδι, το αλάτι και ανακατεύουμε.
  2. Προσθέτουμε κούπα κούπα το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.Μόλις η ζύμη μαζευτεί γύρω από το κουτάλι, αφήνουμε το κουτάλι και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη που να μην κολλάει.
  3. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί 40 λεπτά.
  4. Ξαναζυμώνουμε και χωρίζουμε σε 6-10 μπαλάκια.(ανάλογα πόσα φύλλα θέλετε)
  5. Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι με πλάστη σε φύλλο όσο το δυνατόν πιο λεπτό.
  6. Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε το πρώτο φύλλο τσαλακωτά. Συνεχίζουμε με λάδωμα –φύλλο τσαλακωτά, και στη μέση βάζουμε τη γέμιση.
  7. Στο τελευταίο φύλλο αλείφουμε πάλι λίγο αραβοσιτέλαιο και ραντίζουμε με λίγο νερό.
  8. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα για 45 λεπτά με 1 ώρα.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Μία συνταγή της αγαπημένης μου γιαγιάς.

Σας προτείνουμε