Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Written on Sunday, 13 April 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Written on Tuesday, 18 March 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Written on Thursday, 06 February 2014 19:46
Written by 

Χαλβάς της γιαγιάς!

Χαλβάς της γιαγιάς!

Περιγραφή

Ο υπέροχος χαλβάς της γιαγιάς μου που πετυχαίνει πάντα!

Συστατικά

  • 1/2 ποτήρι ηλιέλαιο
  • 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ελάχιστο γαρύφαλλο
  1. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ηλιέλαιο με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει το χρώμα που θέλουμε, περίπου 10 λεπτά.
  2. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 5 ποτήρια νερό και 3 ποτήρια ζάχαρη,το βράζουμε για 5 λεπτά.
  3. Στην συνέχεια ρίχνουμε το σιμιγδάλι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε για ακόμη 10 με 15 λεπτά.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σε ένα ποτήρι σιμιγδάλι αναλογούν 2 1/2 ποτήρια νερό.Όσα ποτήρια σιμιγδάλι βάλουμε,θα βάλουμε συν ένα ποτήρι ζάχαρη.Την συνταγή μας την έδωσε η φίλη mago, και τη μεταφέραμε όπως ακριβώς μας την έγραψε.

Σας προτείνουμε