Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Written on Sunday, 13 April 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Written on Tuesday, 18 March 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Written on Thursday, 06 February 2014 19:46
Written by 

Μηλοπιτάκια με σφολιάτα

Μηλοπιτάκια με σφολιάτα

Περιγραφή

Μιλοπιτάκια εύκολα με ζύμη σφολιάτας...θα αρέσουν πολύ στα  παιδιά!

Συστατικά

1 φύλλο σφολιάτας

2 μήλα μεγάλα καθαρισμένα σε κομματάκια

1 κουταλιά μαργαρίνη

2 κουταλιές ζάχαρη 

Λίγη κανέλα

ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

1 κρόκος για να αλείψουμε τα μιλοπιτάκια

Αφήνουμε τη σφολιάτα να αποψυχθεί. Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε τη μαργαρίνη να λιώσει. Προσθέτουμε τα μήλα και τη ζάχαρη,να καραμελώσουν. Περίπου 2 λεπτά. Τραβάμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε την κανέλα. Αφήνουμε να κρυώσει το μιγμα. 
Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας και κόβουμε σε 6 τετράγωνα. Βάζουμε στη μέση 2-3 κουταλάκια απο τη γέμιση και κλείνουμε το πουγκακι μας παίρνοντας την κάθε γωνία και κλείνοντας προς τη μέση. Κλείνουμε καλα να μην μείνει σχισμή ανοιχτή και βγει η γέμιση. Τοποθετούμε τα μιλοπιτάκια σε ταψί με λαδόκολλα και αλείψουμε με τον κρόκο αραιωμένο με μισό κουταλάκι νερό.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 17 περίπου λεπτά. Πασπαλίζουμε με την άχνη και σερβίρουμε.
 

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε