Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Written on Sunday, 13 April 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Written on Tuesday, 18 March 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Written on Thursday, 06 February 2014 19:46
Written by 

Ψωμί με αλεύρι Ζέας χωρίς ζύμωμα..πανεύκολο!

Ψωμί με αλεύρι Ζέας χωρίς ζύμωμα..πανεύκολο!

Περιγραφή

Το πιο εύκολο ψωμάκι που έχω φτιάξει...χωρίς καθόλου κόπο!

Συστατικά

500 γρ αλεύρι Ζέας 500 ml νερό χλιαρό 30 γρ μαγιά φρέσκια αλάτι 1/2 κουταλάκι περίπου σουσάμι,παπαρουνόσπορο για το πασπάλισμα λίγο ελαιόλαδο για να αλείψουμε το ταψάκι μας
Σε μία μπασίνα βάζουμε πρώτα το αλεύρι και κάνουμε μία τρύπα στη μέση. Ρίχνουμε τη μαγιά και τα 250 ml νερό και ανακατεύουμε στο κέντρο να λιώσουμε τη μαγιά. Με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγο λίγο αλεύρι από αυτό που είναι γύρω απο τη λακουβίτσα και ανακατεύουμε με το νερό. Το υπόλοιπο μισό το αφήνουμε στα τοιχώματα. Σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα και βάζουμε σε ζεστό χώρο ή στο φούρνο που έχουμε ζεστάνει στους 50 βαθμούς. Σε μισή ώρα ξαναπαίρνουμε τη μπασίνα και ρίχνουμε και το υπόλοιπο νερό με το αλάτι, τα άλλα 250 γρ. Τώρα ανακατεύουμε με όλο το αλεύρι και δημιουργούμε ένα χυλό πηχτό. Ξαναβάζουμε σε ζεστό χώρο και σε 45 λεπτά είναι έτοιμο για ψήσιμο. Λαδωνουμε καλά ένα ταψάκι με διάμετρο περίπου 25 εκατοστών και αναποδογυρίζουμε το χυλό στο ταψί. Πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο και σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αέρα για περίπου 50-60 λεπτά. Έτοιμο!

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε