Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Written on Sunday, 13 April 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Written on Tuesday, 18 March 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Written on Thursday, 06 February 2014 19:46
Written by 

Ψωμί ολικής με καρύδια

Ψωμί ολικής με καρύδια

Περιγραφή

Ψωμί ολικής άλεσης με καρύδια, δεντρολίβανο και λιναρόσπορο..

Συστατικά

1/2 κούπα αλεύρι σκληρό 2 κούπες αλεύρι ολικής 1 φακελάκι μαγιά ξηρή 1 κουταλάκι ζάχαρη 1/3 κουταλάκι αλάτι 1/2 κουταλάκι δεντρολίβανο αποξηραμένο 3 κουταλιές καρύδια χοντροαλεσμενα 2 κουταλιές λιναρόσπορο 200 ml χλιαρό νερό 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
Βάζουμε σε μια μπασίνα το νερό, τη μαγιά , τη ζάχαρη και ανακατευουμε. Προσθετουμε στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα υλικά κρατώντας τελευταίο το αλεύρι, το οποίο βάζουμε σιγά σιγά και ζυμώνουμε, περίπου 10 λεπτά. Μαζεύουμε το ζυμάρι μας σε μπάλα και σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε μέσα σε κλειστό φούρνο να φουσκώσει. Περίπου μία ώρα. Σχηματίζουμε ένα καρβελάκι και από πάνω πασπαλίζουμε με λιναρόσπορο και καρύδια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο περίπου 40 λεπτά.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Εγώ έφτιαξα δυο καρβελάκια και το ένα το γέμισα με τυρί κρέμα.

Σας προτείνουμε