Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Written on Sunday, 13 April 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Written on Tuesday, 18 March 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Written on Thursday, 06 February 2014 19:46
Written by 

Κερασόπιτα

Κερασόπιτα

Περιγραφή

Κερασόπιτα με αμερικάνικη ζύμη..

Συστατικά

Για τη ζύμη 2,5 κούπες αλεύρι κοσκινισμένο 125 γρ βούτυρο παγωμένο σε κομματάκια 1 αυγό 3/4 κούπας ζάχαρη άχνη 2,3 κουταλιές παγωμένο νερό Για τη γέμιση 1 κιλό κεράσια καθαρισμένα 4 κουταλιές κορν φλάουρ 1 κουτάλια βούτυρο 2/3 μαύρη ζάχαρη
Φτιάχνουμε πρώτα τη ζύμη. Ανακατευουμε καλα με τα χέρια το αλεύρι με το βούτυρο μέχρι να βραχεί καλά το αλεύρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε την άχνη και το αυγό ζυμώνοντας γρήγορα για να μη λιώσει το βούτυρο. Αν χρειάζεται προσθέτουμε και λιγο νερό κουταλιά κουταλιά. Μαζεύουμε σε μπάλα και τυλιγουμε σε πλαστική μεμβράνη και στο ψυγείο μισή ώρα τουλάχιστον . Για τη γέμιση βάζουμε το βούτυρο σε ένα τηγανάκι και τα κεράσια προσθέτουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας απαλά και τέλος το κορν φλάουρ αφού το διαλύσουμε σε λιγο νερό. Βράζουμε για 2,3 λεπτα και τραβάμε απο τη φωτιά. Αυτό θα πηξει. Αφήνουμε λιγο ν κρυώσει η γέμιση. Ανοίγουμε τα 2/3 της ζύμης σε φύλλο και στρώνουμε σε ταρτιέρα καλα να πάει και στα τοιχώματα. Αδειάζουμε τη γέμιση και απο πάνω κλείνουμε με φύλλο που έχουμε ανοίξει με το υπόλοιπο της ζύμης.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε