Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Written on Sunday, 13 April 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Written on Tuesday, 18 March 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Written on Thursday, 06 February 2014 19:46
Written by 

Τρίγωνος κορμός

Τρίγωνος κορμός

Περιγραφή

Τρίγωνος κορμός χτιστός με γέμιση κρέμας και επικάλυψη σοκολάτας!

Συστατικά

2 πακέτα πτι μπερ
1 κουτί άγλυκη σαντιγί
30 γρ τυρί κρέμα
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 βανίλια
1 σφηνάκι ρούμι λευκό
2 κ.σ. κακάο
250 γρ κρέμα γάλακτος
200 γρ κουβερτούρα
Χτυπάμε τη σαντιγί να αφρατέψει και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο, το τυρί, τη βανίλια, το ρούμι και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5-10 λεπτά.
Χωρίζουμε την κρέμα σε τρία μέρη και κρατάμε και λίγο για να αλείψουμε από πάνω τον κορμό. Στο 1/3 προσθε΄τουμε 2 κουταλιές κακάο και ανακατεύουμε.
Στρώνουμε σε μαγάλη λαδόκολλα 1) 4χ5 μπισκότα από πάνω μία λεπτή στρώση κρέμα 2) 3χ5 μπισκότα και μια λεπτή στρώση κρέμα κακάο 3) 6 χ2 κατά μήκος στις άκρες και στη μεσαία λωρίδα κατά μήκος 4 σπασμένα. Από πάνω μια λεπτή στρώση κρέμα και διπλώνουμε με τη βοήθεια της λαδόκολλας σε τρίγωνο. Από πάνω αλείφουμε με λίγη κρέμα ακόμη. Τυλίγουμε καλά το τρίγωνο με τη λαδόκολλα και πιάνουμε με καθαρά μανταλάκια από πάνω. Το βάζουμε 2 ώρες στην κατάψυξη να σφίξει. Ετοιμάζουμε το γλάσο. Σε μπεν μαρί κθώνουμε την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος και γλασάρουμε τον κορμό με χλια΄ρο το γλάσο. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να σφίξει το γλάσο.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Η συνταγή είναι της Ελένης Γκολοβόδα από το βιβλίο της Τα περί μαγειρικής από την Ελένη. Η κυρία Γκολοβόδα είνα τηλεοπτική μαγείρισσα στο δίκτυο τηλεόρασης του νομού Σερρών. Το βιβλίο θα το βρείτε στο site www.disigma.gr

Σας προτείνουμε