Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Written on Sunday, 13 April 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Written on Tuesday, 18 March 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Written on Thursday, 06 February 2014 19:46
Written by 

Σπιτική βυσσινάδα

Σπιτική βυσσινάδα

Περιγραφή

Σπιτική βυσσινάδα....ό, τι χρειαζόμαστε για να δροσιστούμε. Τα παιδιά θα τη λατρέψουν!

Συστατικά

1 κιλό βύσσινα χωρίς κουκούτσι
1300 γρ ζάχαρη
χυμός από μισό λεμόνι

Πλένουμε τα βύσσινα και αφαιρούμε το κουκούτσι με τη βοήθεια μιας φουρκέτας. Κρατάμε και το χυμό που έβγαλαν τα βύσσινα καθώς τα καθαρίζαμε. Σε κατσαρόλα βάζουμε μία στρώση βύσσινα, μία στρώση ζάχαρη μέχρι να τελειώσουν, αφήνοντας πάνω πάνω τη ζάχαρη. Αφήνουμε δυο ώρες σκεπασμένα και προσθέτουμε 250 γρ νερό και ξεκινάμε να βράζουμε. Μόλις πάρει βράση θα αρχίσει να βγάζει αφρούς. Με ένα μεγάλο κουτάλι αφαιρούμε τους αφρούς συνέχεια. Προσθέτουμε και το χυμό λεμονιούκαι συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει   το σιρόπι μας, περίπου 10-15 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει και σουρπώνουμε τα βύσσινα. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, βάζουμε 1/4 του ποτηριού σιρόπι βύσσινου και γεμίζουμε το υπόλοιπο με νερό.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Μπορούμε να κρατήσουμε το χυμό και με τα βύσσινα να φτιάξουμε γλυκό του κουταλιού.

Σας προτείνουμε