Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Written on Sunday, 13 April 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Written on Tuesday, 18 March 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Written on Thursday, 06 February 2014 19:46
Written by 

Μελομακάρονα εύκολα

Μελομακάρονα εύκολα

Περιγραφή

Μελομακάρονα........κλασική αξία!

Συστατικά

  • 250 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 800 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ σ μπέικιν πάουντερ
  • 1 κγ σόδα
  • 250 γρ ελαιόλαδο
  • 200 γρ αραβοσιτέλαιο
  • 180 γρ χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 220 γρ ζάχαρη
  • 1 κ γ γαρύφαλλο
  • 1 κ σ κανέλα
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 1/2 κούπα καρύδια τριμμένα
  • για το σιρόπι
  • 500 γρ μέλι θυμαρίσιο
  • 500 γρ ζάχαρη
  • 500 ml νερό
  • μία φέτα ποτροκαλιού και λίγο χυμό
  • 2 κλωναράκια κανέλας
Κοσκινίζουμε το αλέυρι μαζί με το σιμιγδάλι και το μπέικιν.
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε τα λάδια,το χυμό, το ξύσμα ,τα κανελογαρύφαλλα, τη σόδα, το κονιάκ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε σιγά σιγά το μίγμα αλεύρι,σιμιγδάλι , μπέικιν και ανακατεύουμε με αυγογδάρτη μέχρι που να μαζευτεί η ζύμη γύρω από τον αυγογδάρτη οπότε βάζουμε τα χέρια μας και ζυμώνουμε απαλά.
Λαδώνουμε δύο λαμαρίνες φούρνου και πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα αραδιάζουμε στις λαμαρίνες.
Ψήνουμε σε προθερμασένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι μας. Βράζουμε όλα τα υλικά μας για περίπου 4 λεπτά από την ώρα που θα ερχίζει να βράζει. Ξαφρίζουμε όσο χρειαστεί.
Μόλις βγάλουμε τα μελομακάρονα τα αφήνουμε να γίνουν χλιαρά και περιχύνουμε όπως είναι στη λαμαρίνα με το μισό σιρόπι,το οποίο είναι ζεστό και το ίδιο κάνουμε με τη δεύτερη λαμαρίνα.
Τα αναποδογυρίζουμε προσεκτικά και από την άλλη μεριά να σιροπιαστούν και από εκεί. Τα αραδιάζουμε σε δυο πιατέλες και πασπαλίζουμε με το καρύδι.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε