Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Written on Sunday, 13 April 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Written on Tuesday, 18 March 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Written on Thursday, 06 February 2014 19:46
Written by 

Αυγά ποσέ

Αυγά ποσέ

Περιγραφή

Αυγά ποσέ το τέλειο πρωινό....μπορέιτε να τα φάμε σκέτα με κριτσίνια, να τα βάλετε σε σάντουιτς με καπνιστό σολόμό ή ζαμπόν.

Συστατικά

2 αυγά
νερό
1σφηνάκι ξύδι λευκό
1 κουταλιά ελαιόλαδο
χοντρό αλάτι, θυμάρι, μπούκοβο
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό να βράσει, μια κουταλιά ελαιόλαδο και το ξύδι.
Σπάμε το αυγό σε ένα μπωλάκι προσεκτικά να μην σπάσει ο κρόκος.
Μόλις βράσει το νερό σβήνουμε τη φωτιά και με μια μια κουτάλα στροβιλίζουμε το νερό. Ρίχνουμε στην άκρη της κατσαρόλας το αυγό προσεχτικά, όχι στο κέντρο, για να στροβιλιστεί και αυτό και να καλύψει το ασπράδι τον κρόκο.Περιμένουμε 2 λεπτά και βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα.
Αν θέλουμε να σταθεροποιηθεί το σχήμα του το μεταφέρουμε σε ένα μπωλ με παγωμένο νερό και το αφήνουμε λίγα λεπτά.
Με ένα ψαλίδι κουζίνας ή μαχαίρι κόβουμε αν χρειάζετα γύρω γύρω το ασπράδι για να φτιάξουμε το σχήμα του.
Σερβίρουμε ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο, χοντρό αλάτι, μπούλοβο και θυμάρι.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε