Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Written on Sunday, 13 April 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Written on Tuesday, 18 March 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Written on Thursday, 06 February 2014 19:46
Written by 

Τσουρέκια αφρός

Τσουρέκια αφρός

Περιγραφή

Η συνταγή είναι από ένα παλιό ζαχαροπλαστείο της Θεσσαλονίκης.. Το <Τάκης> στην οδό Στρωμνίτσης..ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή!!

Συστατικά

1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια 320 γρ ζάχαρη 4 αυγά 250 βούτυρο λιωμένο 40 γρ μαχλέπι 1 βανίλια Για το προζύμι 300 ml νερό χλιαρό 50 γρ φρέσκια μαγιά 350 γρ αλεύρι από το κιλό που γράφουμε πιο πάνω
Για το προζύμι βάζουμε τη μαγιά, το νερό, και τα 350 γρ αλεύρι σε μία λεκανιτσα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο φούρνο σε θερμοκρασία 50 βαθμών τυλιγμένη σε πετσέτα για να φουσκώσει. Χτυπάμε τη ζάχαρη καλά με τα αυγά, μετά βάζουμε και το βούτυρο και στη συνέχεια προσθέτουμε το μαχλέπι, τη βανίλια , το προζύμι και σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι. Ζυμώνουμε σαν να διπλώνουμε και αν κολλάει λαδώνουμε τα χέρια μας με λιγο αραβοσιτέλαιο και συνεχίζουμε. Μέχρι να μην κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και ξαναβάζουμε στο φούρνο να φουσκώσει. Μετά σχηματίζουμε πλεξουδες και τα αφήνουμε να ξαναφουσκωσουν. Αλειφουμε με κρόκο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20-22 λεπτά.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Εγώ χρησιμοποίησα και κακουλέ και λιγο ξύσμα πορτοκαλιού

Σας προτείνουμε