Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Γαύρος μαρινάτος

Γαύρος μαρινάτος

Περιγραφή

Καταπληκτικός ουζομεζές.Καλέστε φίλους για ουζάκι και απολαύστε τον!

Συστατικά

  • γαύρος
  • χοντρό αλάτι
  • ξύδι
  • αραβοσιτέλαιο
  • πιπεριές πολύχρωμες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • σκόρδο σε φέτες
  1. Παίρνουμε το γαύρο τον πλένουμε και βγάζουμε το κεφάλι και τα εντεράκια, χωρίς να βγάλουμε το κόκκαλο.
  2. Σε ένα τενεκέ από φέτα ή σε μεγάλο τάπερ βάζουμε μια σειρά γαύρο, μια σειρά χοντρό αλάτι ,γαύρο ,αλάτι μέχρι να τελειώσει ο γαύρος και καλύπτουμε με αλάτι.
  3. Αφήνουμε 2 μέρες και μετά παίρνουμε έναν έναν το γαύρο και βγάζουμε το κόκκαλο και ανοίγουμε στη μέση χωρίς να τον κόψουμε. Στον ίδιο τενεκέ βάζουμε μία στρώση γαύρο , μία στρώση πιπεριές και σκόρδο , γαύρο, πιπεριές και σκόρδο , μέχρι να τελειώσει ο γαύρος και γεμίζουμε μέχρι πάνω με ξύδι και αφήνουμε 5-6 μέρες.
  4. Αδειάζουμε το ξύδι και γεμίζουμε με αραβοσιτέλαιο μέχρι πάνω και το διατηρούμε έτσι όλο το χειμώνα. Κάθε φορά παίρνουμε λίγο γαύρο και σερβίρουμε.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Σας προτείνουμε