Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Κριτσίνια

Κριτσίνια

Περιγραφή

Κριτσίνια πολύσπορα, με γεύση καρότου και γεύση ντομάτας. Υπέροχα και εύκολα. Δοκιμάστε τα!

Συστατικά

  • 450 γρ. κρασί λευκό
  • 450 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. αλάτι
  • 50 γρ. γάλα σκόνη
  • 1 φλιτζάνι κονιάκ
  • 1 κουταλιά μπέικιν
  • 1300 γρ. αλεύρι άσπρο μαλακό
  • σουσάμι
  • 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 300 γρ. ηλιόσπορους
  • Για τα πολύσπορα το μόνο που αλλάζει είναι η αναλογία στο αλεύρι.500 γρ αλεύρι άσπρο και 800 γρ. αλεύρι ολικής.
  1. Σε μια λεκανίτσα προσθέτουμε πρώτα τα υγρά υλικά , το κρασί, το ελαιόλαδο και το κονιάκ. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε σιγά σθγά και τα στέρεα υλικά. Το γάλα σκόνη, το μπέικιν, το αλάτι και σιγά σθγά το αλεύρι.
  2. Ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι η ζύμη μας να μην κολλάει άλλο στα χέρια. Χωρίζουμε το ζυμάρι στα 3.
  3. Για τα απλά κριτσίνια με σουσάμι, πλάθουμε μπαστουνάκια και τα βουτάμε στο σουσάμι.
  4. Για τα κριτσίνια με ντομάτα, προσθέτουμε στο ζυμαράκι μας και τον πελτέ ,ξαναζυμώνουμε λίγο και πλάθουμε μπαστουνάκια.
  5. Για τα κριτσίνια με καρότο, προσθέτουμε στο ζυμαράκι μας το τριμμένο καρότο, ξαναζυμώνουμε λίγο και πλάθουμε μπαστουνάκια ή στρόγγυλα κουλουράκια.
  6. Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα φούρνου και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
  7. Για τα πολύσπορα κριτσίνια ακολουθούμε την ίδια διαδικάσία ζυμώματος, αλλά προσθέτουμε και στη ζύμη λίγα σποράκια και μετά τα κάνουμε μπαστουνάκια και τα κυλάμε στους ηλιόσπορους. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Την συνταγή την είδα σε μία εκπομπή (στην κουζίνα λεγόταν, νομίζω) Εγώ έκανα τη μισή δόση και χρησιμοποίησα ακριβώς τα μισά υλικά. Επίσης ανάμειξα το σουσάμι με λιναρόσπορους και τα κύλισα σε αυτό το μίγμα.Χρησιμοποίησα τη νηστίσιμη σκόνη γάλακτος που κυκλοφορεί στο εμπόριο. Καλή επιτυχία!

Σας προτείνουμε