Δείτε ακόμα

  • Πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τσουρέκι!
    Πόσα τσουρέκια , πόσα……θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τσουρέκι… Αποτυχία μεγάλη…έτσι θα την χαρακτήριζα τώρα, καθώς θυμάμαι το αποτέλεσμα. Όμως τότε χαιρόμουν μ αυτό που κατάφερα να…
    Συντάχθηκε στις Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:04
  • Σεμινάριο μαγειρικής απο τον Γιάννη Λουκάκο....μια μοναδική εμπειρία....
    Μετά τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό για τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και την ανάδειξη της συνταγής μου στις 5 καλύτερες, κέρδισα δύο συμμετοχές σε σεμινάρια της αρεσκείας μου...έτσι λοιπόν...αν και Θεσσαλονικιά...βρέθηκα…
    Συντάχθηκε στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 17:39
  • Frutti di mare....το θαλασσινό αλλιώς...
        Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Κομνηνών, θα βρείτε το εστιατόριο frutti di mare...που διανύει τον 4ο χρόνο της λειτουργίας του.To επισκεφτήκαμε και το απολάυσαμε, όσο δεν φαντάζεστε. Ο…
    Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 19:46
Συντάχθηκε από την 

Μπρόκολο Ογκρατέν

Μπρόκολο Ογκρατέν

Περιγραφή

Μία υπέροχη εκδοχή για μπρόκολο.

Συστατικά

  • 1 κιλό μπρόκολο
  • 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά σε μπαστουνάκια
  • 1 μεγάλο καρότο σε ροδέλες
  • 150 γρ. γαλοπούλα καπνιστή σε κομματάκια
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 150-200 γρ. κεφαλογραβιέρα
  • 4 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη

              για την κρέμα

  • 1 κουταλιά μαργαρίνη
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 1 -1 ½ ποτήρι γάλα
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  1. Πλένω το μπρόκολο και ξεχωρίζω τις φουντίτσες του.
  2. Σε κατσαρόλα με νερό βράζω όλα τα λαχανικά για 7 λεπτά.
  3. Τα αφαιρώ με τρυπητή κουτάλα, τα αλατοπιπερώνω και τα ανακατεύω με τη γαλοπούλα.
  4. Σε ένα πυρεξάκι βάζω τη φρυγανιά και από πάνω τα λαχανικά με τη γαλοπούλα.
  5. Προσθέτω και το τριμμένο κασέρι.
  6. Για την κρέμα βάζω τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι και μόλις κάψει ρίχνω το αλεύρι και ανακατεύω ζωηρά με αυγογδάρτη. Αμέσως μετά το γάλα και ανακατεύω. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω και το χτυπημένο αυγό και συνεχίζω το ανακάτεμα. Τέλος προσθέτω το γιαούρτι και ανακατεύω.
  7. Απλώνω την κρέμα πάνω στο πυρέξ και ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να λιώσει μέχρι να κάνει ωραία κρούστα, περίπου 15-20 λεπτά.

Λίγα Μυστικά Ακόμα

Μια συνταγή της Ντίνας Νικολάου λίγο παραποιημένη.

Σας προτείνουμε